четвер, 16 квітня 2020 р.

ІV курс. 3 лайфхаки, щоб швидше все запам’ятати

Як за 15 хвилин вивчити більше, ніж за годину?

Привіт! 
У нас тут трохи хитрощів. Карантин тягнеться, зате в тебе є шанс вивчити все і ще більше до ЗНО! Як у тебе з часом? Дізнайся, як витрачати його менше, а запам’ятовувати більше.

Крути головою
Повторюй нову інформацію так: голова вліво — повтори матеріал, голова вправо — повтори ще раз. Можеш підняти руку, присісти, потанцювати. Дивно? Але реально діє!!

Грай в режисера
Вигадай історію бойовика з формулами хімії чи математики. Кого ліквідувати, а хто з ким конфронтує? Між ким там тяжіння, а в кого стосунки зовсім не клеяться? Можеш і в українській літературі уявляти собі сюжети так, якби вони відбувалися сьогодні. Наприклад, дивися, як зняли Кайдашів https://youtu.be/j2d-luSrGGA 

Асоціації рулять
Знаєш анекдот про Ейнштейна? Одна красуня продиктувала йому свій телефон: 36–361– 144, на що Ейнштейн сказав: «Пфф, це легко: тричі тринадцять, 19 і 12 в квадраті». Завжди, чуєш, завжди порівнюй новий матеріал із тим, що вже знає

True story
Журналісти BBC зібрали чемпіонів по запам’ятовуванню і запропонували за годину вивчити 80 слів з литовської мови. Як це зробити? Хтось обрав методи вчених, хтось якісь свої секретики. Але головне, що були такі, які просто заснули під час вправ. Про що це говорить? Що не треба аж так довіряти вченим, обирай ті методи, які підходять тобі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар